2019-11-18 12:29:48

Poštarska bajka u školskoj knjižnici

Pitam se - kad već mogu postojati bajke o svakojakim ljudskim zvanjima i zanimanjima, kao što su one o kraljevima, prinčevima i lopovima, pastirima, vitezovima i čarobnjacima, divovima, drvosječama i vodenjacima, zašto ne bi mogla postojati i bajka o poštaru?! Uostalom, poštanski ured je gotovo poput nekakvog ukletog mjesta, prepun raznih napisa poput: - Nije dozvoljeno uvoditi pse! - i još mnogo drugih upozorenja - kažem vam, toliko uredaba i zabrana u svojim komorama nemaju niti čarobnjaci niti zmajevi.

Već se iz toga može vidjeti da je pošta tajanstveno i moćno mjesto!

Ali, djeco, što mislite, je li netko ikad saznao što se zbiva u pošti noću, kada je zatvorena?

Na postavljeno pitanje se odgovorilo u petak, 15 studenog u Mjesecu hrvatske knjige 2019 godine od strane učenika drugog razreda koji su posjetili školsku knjižnicu u pratnji učiteljice Vlaste Vujnović.

Kako svaka lektira ne bi bila ista i predvidiva, svoje znanje o pročitanome lektirnome djelu Poštarska bajka, učenici su prezentirali kroz kviz koji je koncipiran tako da su učenici podijeljeni u tri grupe. Grupa s najviše točno odgovorenih pitanja je, naravno, pobjednik! Cilj kviza je ponoviti i prezentirati znanje o Poštarskoj bajci te bajci općenito, kroz krupni rad razvijati samopouzdanje, kolegijalnost i osjećaj pripadnosti, razvijati natjecateljski duh, stjecati naviku posjeta knjižnici te poticati učenike na daljnja čitanja i razvijati ljubav prema čitanju.

 

                       Željka Đerić, školska knjižničarka


Osnovna škola Braća Ribar Sisak