2019-11-19 09:08:20

RAD EME DUIĆ, 8.a., NAGRAĐEN, A TRI UČENICE POHVALJENE NA NATJEČAJU OBOJI SVIJET ŠARENIM BOJAMA TOLERANCIJE

Prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika nešto je o čemu uvijek treba govoriti.

Učenici su bili pozvani da putem likovnosti problematiziraju i rasvjetljavaju fenomen tolerancije u suvremenom svijetu.

Pogledajte kako su se naše učenice uspjele izraziti u različitim medijima na temu tolerancije. Na natječaj smo poslali tri rada:

Radom  Ni jedan ideal ovoga svijeta nije vrijedan suze jednog djeteta  učenica Ema Duić, 8.a osvojila je nagradu na natječaju u kategoriji Oboji svijet slikom

PORUKA RADA: Nedavno sam posjetila izložbu plakata i ilustracija Mirka Ilića u Sisku. Poznato mi je da se Ilić bavi  brojnim društvenim temama, pa i temom tolerancije. Posebno me zaintrigirao jedan rad koji govori o djeci lišenoj djetinjstva. Većina te djece, koja teško radi, osuđena je na doživotno siromaštvo, bijedu i nepismenost. Ovom fotografijom želim poručiti da suosjećam s obespravljenom djecom i osjećam pijetet spram njihove žrtve. Nemam niti trunke tolerancije za okrutni svijet grabežljivaca i bogatih elita koje ne mare za ljudsko dostojanstvo!

Stripom  Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!  kreativno su se izrazile Nera Jazbinšek i Lucija Grgić, 8.d PORUKA RADA: Djevojčica Laura dolazi u međunarodnu školu koja je otvorena za svu djecu neovisno o državljanstvu ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Ona je dobro prihvaćena u novoj sredini te se prisjeća što je sve prošla u netolerantnom okruženju bivše škole. Sada je sretna jer osjeća priliku da unaprijedi svoje znanje i ostvari svoj osobni razvoj u tolerantnom okruženju.

Kreativnu zamisao na temu tolerancije učenica Zoja Šaban, 7.b., problematizirala je fotografijom pod naslovom „U mojim cipelama“. PORUKA RADA: Svijet jednakosti počiva na svijetu tolerancije i poštivanju različitosti. Povrijediti je lako… Zato pokušaj hodati u mojim cipelama da bi me mogao razumjeti, dobro procijeniti, te potom prihvatiti. Popis svih nagrađenih radova na ovogodišnjem natječaju možete vidjeti na http://www.fso.hr/2019/11/15/natjecaj-oboji-svijet-nagradeni-radovi/                                                                                    Mentorica                                                                       Jasminka Vidović Buinac

                                                                                 

 

Osnovna škola Braća Ribar Sisak