preskoči na sadržaj

Osnovna škola Braća Ribar Sisak

 

PROJEKT - ZDRAV ZA 5

Naša škola sudjeluje i u projektu Zdrav za 5.  Projekt zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske te mnogobrojne škole na području RH.

U našoj školi ovaj projekt je svojevrsni nastavak projekta Povjetarac - Neovisnost jer je glavni cilj i ovog projekta prevencija i suzbijanje ovisnosti te briga o vlastitom zdravlju, ali i zdravom okolišu. Sudionici projekta su učenici osmih razreda. 

Više o projektu možete pročitati na linku:

http://www.zdravza5.com/


 
PROJEKT - VRIJEME ZA SREĆU

 

Uključenjem u akciju Hrvatska volontira uključili smo se u projekt u suradnji s udrugom Novi svijet i Domom za djecu i mlađe punoljetne osobe Vrbina u Sisku.

Uvodna radionica upoznavanja i druženja okupila je 18 volontera,  djelatnica naše škole te volontera udruge koji su i ranije sudjelovali u ovakvim radionicama.

Djeca Dječjeg doma Vrbina zajedno s volonterima zabavila su se u subotnje jutro uz društvene igre koje su nas sve nasmijale i uvele u nastavak projektnih aktivnosti koje ćemo provoditi jednom mjesečno sve do kraja školske godine.

Pripremili smo šareni spektar zabavnih, ali i edukativnih radionica koje bi nas sve zajedno trebale naučiti nečemu novome.

Projekt Vrijeme za sreću u organizaciji udruge Novi svijet omogućilo je Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
POVJETARAC - NEOVISNOST

 

Naša škola sudjeluje u projektu Povjetarac - Neovisnost koji na području naše županije provodi udruga Novi svijet.

Projekt je namijenjen mladim osobama u osjetljivom adolescentskom uzrastu, a tematika obuhvaća područje prevencije ovisnosti o nikotinu, alkoholu i drogama.

Suvremeno koncipirane interaktivne radionice s adolescentima provodi  doktor medicine, gospodin Adis Keranović.
Sastavni dio ovih radionica je i provođenje PRE i POST testova koji  pokazuju razinu znanja mladih o ovisnostima, edukativne radio emisije te distribucija brošure Partibrejker, uljezi i četiri mantre.

U drugom dijelu ciklusa diplomirani kriminalist, gospodin Mato Vukoje, načelnik Odjela kriminaliteta PU Sisačko- moslavačke predavanjem na učiteljskoj sjednici ukazao je učiteljima i stručnim suradnicima na važne činjenice vezane uz kriminalitet konzumiranja droga te savjetovao kako postupiti u slučaju prepoznavanja ovisnika u školama.
 
Projekt Povjetarac – Neovisnost  je financijski podržan od Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH te Sisačko – moslavačke županije.
 

 


 

 

Radionica „Korak prema vrhu-ISKRA/SPARK“

Rad s darovitim učenicima, kao i rad na njihovom otkrivanju, predstavlja veliki izazov i veliko zadovoljstvo. Ovu tvrdnju smo testirali i kroz posljednje dvije godine otkako je naša škola uključena u projekt Sisačko-moslavačke županije:  „Korak prema vrhu – ISKRA/Step2Peak, Activate&Respond2Kids/ SPARK“.

U našoj su školi, u okviru projekta,organizirane radionice za 20 učenika naše škole koji su daroviti na području engleskog jezika i likovne kulture. Radionice su osmislile i vodile učiteljice engleskog jezika Ivančica Puškarić i Danijela Medaković, učiteljica likovne kulture Jasminka Vidović Buinac, psihologinja Mira Petek Trajanov i pedagoginja Gabrijela Kramarić Eid.

Skupu su nazočile pročelnica Odjela za upravljanje predpristupnim fondovima gđa. Tatjana Puškarić, gđa. Mirjana Tićarić, gđa. Kristina Štimac i prof. dr. Vesna Vlahović Štetić. Goste je pozdravila ravnateljica, gospođa Nada Berek i zaželjela im ugodan boravak u školi, a sudionicima radionica i njihovim mentorima uspješan rad.

 

U prvom dijelu radionica učenici su razgovarali o međusobnim razlikama i izrađivali plakate. Teme su bile jako zanimljive:

…Da sam ja ministar obrazovanja…, Da sam ja ravnatelj škole…, Da sam ja predsjednik države…,Da sam milijunaš…,Da sam gradonačelnik…

U drugom dijelu su se upoznali s tradicionalnom latvijskom bajkom. Pripremili su mali igrokaz i osmislili rap pjesmu na engleskom jeziku, a na temu latvijske bajke Spriditis. Na likovnom su izrađivali likove iz bajke.

 

 

 


 

 

Napisale: Erika Bernić i Marina Žarinac 6.b


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Informativni linkovi


Anketa (mala)
Volite li više nastavu ujutro ili poslijepodne?Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Braća Ribar Sisak / Zagrebačka 8 A, HR-44000 Sisak / os-braca-ribar-sk.skole.hr / ured@os-braca-ribar-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju