preskoči na sadržaj
 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNet i Microsoft Hrvatska omogućuju učenicima i zaposlenima u obrazovnom sustavu u Hrvatskoj, besplatni programski paket Office 365 Education. Također, svaki djelatnik i učenik hrvatskih škola ima pravo na pet besplatnih instalacija Office 365 ProPlus za sve privatne uređaje (računala, tablete, pametne telefone).

Na ovaj način moguće je ostvariti besplatan pristup alatima koji se nalaze u oblaku kao i dostup do mnoštva funkcionalnosti vezanih za kolaboraciju i komunikaciju. Kako bi ostvarili pravo na pristup gore nevedenim servisima, potrebno je registrirati se na web stranici Office 365 za škole i to putem korisničkog računa AAI@EduHr (ime.prezime@skole.hr) koji dodjeljuje administrator imenika u svakoj školi (popis administratora je dostupan ovdje).

Office 365 paket značajno osuvremenjuje proces učenja, a svaki korisnik ima pravo na pohranu 1000 GB (1 TB) podataka u oblaku, kojem će moći pristupiti s bilo kojeg uređaja, bilo kada i s bilo kojeg mjesta na svijetu. To također podrazumijeva i mogućnost unošenja podataka s različitih uređaja te sinkronizaciju tih promjena, točnije njihovu dostupnost s bilo kojeg uređaja.

Osim toga, poštanski sandučić za svakog korisnika ima kapacitet 50 GB, a moguće je slati privitke veličine čak do 150 MB. Osim Office alata (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote) učenicima i djelatnicima su na raspolaganju i razne platforme za komunikaciju i suradnju poput SharePoint online, Exchange Online te Skype for Business usluge koja omogućuje razmjenu izravnih poruka, konferencijske razgovore, videopozive, prezentacije i sl. Također, dostupan je i alat Yammer na kojem svaka ustanova može kreirati vlastitu društvenu mrežu koja će doprinijeti boljem zajedničkom radu i komunikaciji.

Osim što je korištenje potpuno besplatno, nije potrebno plaćati niti nadogradnju verzija jer su sva buduća ažuriranja već uključena u uslugu. Sve usluge dostupne su uz najvišu moguću razinu sigurnosti i privatnosti, a najbolji dokaz su brojni certifikati koje tvrtka Microsoft posjeduje u tom području. Besplatna mogućnost dostupa najsuvremenijim tehnološkim alatima koji olakašavaju komunikaciju je na korak do vas. Dovoljno je samo par minuta za registraciju i svi alati su dostupni u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg uređaja.

Office 365 uvod.docx

DIGITALNI_TRAGOVI-prezentacija.ppt

Internet_ZABAVNO, POUČNO ALI I SIGURNO

Racunalne-mreze - kviz

Dan sigurnijeg Interneta - kviz

https://informatickeigre.com/

7_zlatnih_pravila_za_sigurno_chatanje_

i_sms.pdf

 

Prezentacije za nastavu informatike:

 

Elektronički logički sklopovi i registri: Elektronički logički.ppt

Paralelni i slijedni ulazno – izlazni pristupi računala.ppt

VJEŽBA - Sustavno prikupljanje sadržaja s WEB-a:    Prikupljanje_sadrzaja_s_weba.ppt

POVEZIVANJE RAČUNALA: povezivanje_racunala1.doc

DATOTEKA ZA OBLIKOVANJE TEKSTA: datoteka_za_vjezbu.doc

8. razred ESR.ppt

Python igre - Strojna oprema 

 

Logičke osnove računala 2015.pptx

Peti razred

M52prez1.ppsx

M52prez2.ppsx

M52prez3.ppsx

micro_bit.pdf

Sedmi razred

IN7RAZ.pptx

Video:

Film1:Wildlife.wmv

Film2:/upload/os-braca-ribar-sk/images/static3/1019/File/film.mp4

Python.zip

materijali_uz_vjezbe.zip

TražilicaKalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Informativni linkovi
Dnevni tisak

Informatika


Anketa (mala)
Volite li više nastavu ujutro ili poslijepodne?
Arhiva vijesti
preskoči na navigaciju